Selecteer een pagina

Kun jij de lekkere zoete dingen ook moeilijk laten liggen?

Ik ben al jarenlang in de greep van ‘zoet’. Even dat cakeje, chocolaatje, ijsje of snoepje. En bij elkaar opgeteld nam ik er gewoon teveel van. En ik kon het niet laten. Dat maakte me wanhopig, want mijn gewicht bleef te hoog en mijn energie was te laag. Een vicieuze cirkel waardoor ik steeds meer bleef eten omdat ik zo van mezelf baalde dat ik het lekkers niet kon  laten liggen. HELP!!!!! Ik wil suikervrij worden!!

Ik heb alles geprobeerd, totdat…

 

… ik dit boek van Ria Kamelle tegenkwam. Zij is de schrijver van verschillende boeken over afvallen. Met betrekking tot het boek ‘suikervrij in 20 dagen’ opent ze haar site met de volgende vragen:

 • Worstel je met je buikje?
 • Ben je het diëten meer dan beu?
 • Kom je soms in de verleiding van zoetigheid?
 • Wil je dat je kleding weer beter gaat zitten?
 • Op zoek naar iets dat werkt?

5 x volmondig “JAAAAA”!! En dus ben ik meteen verder gaan verdiepen. Zij schrijft over zichzelf:

“Mijn overgewicht heeft me jarenlang in haar greep gehouden. Ik begon mezelf te frustreren aan mijn buikje… Mijn kilo’s bleven maar bijkomen en in een korte tijd was ik 7 kilo aangekomen. Mijn kleding zat niet meer lekker. Ik heb veel diëten geprobeerd, maar ze hebben nooit het gewenste effect bij mij gehad. Ik had voornamelijk moeite met 2 aspecten als het om gewicht verliezen gaat:

 1. Ik wil niet alleen NU een aantal kilo’s verliezen, maar ook dat het verloren gewicht niet meer terugkomt. Dat ik slank blijf door gezond te zijn en niet door pillen, dure adviezen of abonnementen.
 2. Mijn trek in zoet maakt het lastig omdat ik zoveel dingen niet meer mag eten tijdens een dieet – die ik wel graag zou willen eten. Hierdoor kan ik de motivatie nauwelijks opbrengen als ik wil afvallen. En om eerlijk te zijn heeft een dieet weinig kans van slagen als je hunkert naar zoet.”

Om deze aspecten op te lossen is ze zich gaan verdiepen in de wereld van suiker, zoet en afvallen. Ze ontdekte een andere benadering dan die in de meeste methodes tegenkwam. Wetenschappelijk onderzoek toonde haar namelijk aan dat er een verband is tussen je hormoonhuishouding en je overgewicht en dat er 1 sleutel is die bepaalt of je vandaag vet gaat verbranden (of vet zult opslaan).

“Speciaal voor vrouwen van 40 jaar of ouder die blijvend gewicht willen verliezen op een gezonde manier”

Waarom is suikervrij worden zo lastig? De 3 oorzaken van de hunkering naar zoet

Dit inzicht is de basis voor haar boek ’20 dagen suikervrij’ waarin ze het verband legt tussen het drukke leven dat veel vrouwen boven de 40 leiden, de bloedsuikerspiegel, insuline en glucagon (dat nodig is voor de vetverbranding). Ze legt dit heel helder uit wat voor mij echt tot totaal nieuwe inzichten leidde. En vervolgens legt ze precies uit wat de 3 oorzaken zijn die de hunkering naar zoet in stand houden. Dat zijn:

 

Oorzaak #1: suiker zit in veel bewerkte producten

Suiker is goedkoop en een fijne smaakmaker, maar is niet erg goed voor de gezondheid. Daarom heeft de voedingsindustrie heel veel verschillende namen voor suiker bedacht zoals: glucose, lactose, dextrose enzovoort. Veel suikers zijn verborgen. Doordat ze een andere naam hebben herken je ze niet op het etiket. In vrijwel alle bewerkte voedingsproducten vind je verborgen suikers. Dus ook in bijvoorbeeld salami, light producten, ontbijtgranen, salade dressings, vruchtensappen, ‘gezonde’ energierepen, brood.

 

Oorzaak #2: snelle koolhydraten worden omgezet in suiker

Voedingsmiddelen met zogenoemde ‘snelle koolhydraten’ worden in korte tijd omgezet naar glucose wat ook een suiker is. Dat geldt vooral voor producten met een hoge glycemische index. Denk aan producten zoals: brood (wit, bruin en volkoren!), aardappels, (witte) wijn, pasta, rijst, chocola, pizza. Na het eten hiervan voel je je even heel goed en snel daarna futloos waardoor je weer behoefte krijgt aan suikerrijke voeding. Als je veel producten met snelle koolhydraten eet dan krijgt je lichaam eigenlijk een constante stroom aan suiker binnen.

 

Oorzaak #3: suiker werkt verslavend

De roep naar meer suiker (de verslaving) wordt pas lager als je dus minder suiker gaat eten. Maar dan moet je weten hoe je dat kunt doen en dat vraagt kennis. In haar boek legt ze precies uit wat je wel en niet kunt eten met makkelijke en snelle recepten. Deze zin deed het voor mij: “Stel je eens voor hoe het is om te genieten van eten zonder een hunkering naar suikers of snelle koolhydraten en dat je week na week een aantal kilo’s verliest.” JAAAA, dat wil ik!!!

Zoals je zelf ook wel weet richten veel diëten zich op het innemen van minder calorieën, waardoor je steeds een hongergevoel hebt. Aan het einde van het dieet ben je dit volhouden beu en ga je toch weer nemen waar je zo’n zin in had waardoor het bekende jojo-effect ontstaat. Je valt dan eerst enkele kilo’s af, maar komt er vervolgens weer kilo’s bij. En nog erger, je gaat hierdoor ook echt van jezelf balen dat het weer niet gelukt is.

 

Écht willen afvallen betekent écht anders gaan eten

Het inzicht wat ik hierdoor kreeg was dat structureel afvallen alleen maar lukt met structureel anders eten. En daar heb ik het boek van Ria voor gebruikt. Gewoon als hulpmiddel, gids en dagelijkse reminder dat het een goed idee is om suikervrij te worden en om te leren hoe ik dat dan kan doen.

Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt voor een gezondere hormoonhuishouding waardoor je kilo’s vet gaat verliezen zonder een hongergevoel.

 

“Doorbreek de hunkering naar suikers in 20 dagen met eenvoudige recepten die passen in het drukke dagschema van een 40+ vrouw.”

suikervrij worden in 20 dagen

Ook suikervrij worden? Gewoon beginnen! En verlies snel je kilo’s en voel je beter!

Mijn ervaring sinds 20 dagen suikervrij eten is dat ik echt geen suiker meer wil of in ieder geval zo weinig mogelijk. En dat ik me al binnen een paar dagen veeeeeeel beter ging voelen. Ik sliep beter, had meer energie, kreeg weer zin in het leven en viel in 20 dagen 4 kilo af. Nog belangrijker is dat ik daarna gewoon rustig aan verder ben afgevallen tot mijn ideale gewicht.

“Met een suikerdetox reinig je je lichaam van overtollige suikers en zorg je voor een stabiele bloedsuikerspiegel waardoor je gewicht gaat verliezen.”

En doordat ik mijn gewoonten rondom eten structureel ben gaan veranderen is het helemaal niet moeilijk om dit vol te houden. Het is immers geen dieet maar een nieuwe levenswijze aar ik 100% achter sta!

Ik gun jou hetzelfde en kan uit ervaring zeggen: gewoon beginnen! De methode van Ria is erg behulpzaam om de volgende redenen:

 • Je krijgt een stap voor stap uitleg hoe je jouw bloedsuikerspiegel stabiel krijgt waardoor je kilo’s vet gaat verliezen, zelfs na 20 dagen
 • Krijg direct toegang tot meer dan 50 recepten die gemiddeld in 25 minuten klaar te maken zijn
 • Doorbreek de hunkering naar suikers en slechte koolhydraten, waardoor je minder gaat snaaien
 • Herken voortaan verborgen suikers doordat je de kennis hebt om etiketten te lezen en laat je nooit meer misleiden door de voedingsindustrie
 • Je hebt geen vreemde poeders of dure supplementen nodig bij dit programma en gebruikt alleen 100% natuurlijke ingrediënten
 • Je heb elke dag een verzadigd gevoel zodat je het programma makkelijk kunt voltooien en ook daarna kunt volhouden
 • Het is 100%gluten- en zuivelvrij, waardoor het ook geschikt is als je een bepaalde voedselintolerantie hebt
 • Zeer geschikt voor het hele gezin, dus je hoeft niet twee keer te koken waardoor je tijd bespaart
 • Na betaling krijg je direct toegang tot de digitale boeken. Er wordt niets per post opgestuurd en je kunt direct beginnen!

Dus, aarzel niet langer, druk op die knop en ga het gewoon doen!!

Samen suikervrij worden?

Misschien was ik een beetje overtuigend in dit blog, maar de goede ervaringen van mezelf en talloze anderen met suikervrij worden wil ik heel graag met je delen. Ik hoop dat het jou ook helpt en dat je je heel binnenkort ontzettend goed voelt over jezelf, barst van de energie en de zin in het leven!

Veel liefs,

Sara