Selecteer een pagina

Roept suiker ook steeds om jouw aandacht?

 

Ik vind suiker echt een van de meest ingewikkelde dingen om uit te bannen. Los van het feit dat het al ongeveer overal in zit, roept het ook voortdurend om mijn aandacht. 

De gedachte aan een cheesecake, reep chocola of bak koekjes doet me al bijna kwijlen.

Maar ik wil het niet meer, want: ik word er dik van, het vreet mijn energie en ik ben er diep van overtuigd dat suiker echt slecht voor me is. Maar het is zo moeilijk om het te laten liggen!! 

Ik heb daar echt wel heel veel in geprobeerd, maar iedere keer viel ik weer terug in mijn oude gewoonte zodra ik ’s avonds even moe was of vond dat ik een beloning had verdiend na een lange dag hard werken. En als er dan weer 1 keer chocola op tafel kwam, was dat meteen weer 4 dagen in de week het geval…

Maar er is een oplossing!

“Je hoeft niet alles zelf uit te vinden” zei iemand eens tegen me. Met dit probleem worstelen heel veel mensen en er zijn ook gewoon oplossingen voor!

Stom he, maar daar had ik nog niet echt aan gedacht. In de zoektocht die volgde kwam ik dit boek van Ria Kamelle tegen. Zij is de schrijver van verschillende boeken over afvallen (vooral ook voor vrouwen boven de 40). 

Wat mij betreft is dit een topper waarin ze je helpt als jij ‘ja’ kunt beantwoorden op een of meer van onderstaande vragen:

 • Worstel je met je buikje?
 • Ben je het diëten meer dan beu?
 • Kom je soms in de verleiding van zoetigheid?
 • Wil je dat je kleding weer beter gaat zitten?
 • Op zoek naar iets dat werkt?

En wat vervolgens aansprekend is, is dat ze daarbij het volgende zegt:

 1. Ik wil niet alleen NU een aantal kilo’s verliezen, maar ook dat het verloren gewicht niet meer terugkomt. Dat ik slank blijf door gezond te zijn en niet door pillen, dure adviezen of abonnementen.
 2. Mijn trek in zoet maakt het lastig omdat ik zoveel dingen niet meer mag eten tijdens een dieet – die ik wel graag zou willen eten. Hierdoor kan ik de motivatie nauwelijks opbrengen als ik wil afvallen. En om eerlijk te zijn heeft een dieet weinig kans van slagen als je hunkert naar zoet.”

Misschien herken je deze punten zelf ook wel. Ik wel in ieder geval. Het zette haar aan om zich te verdiepen in de wereld van suiker, suikerverslaving, gewichtstoename en gedragsverandering. Dat leidde tot een nieuwe methode die ze in haar boek omschrijft.

Wetenschappelijk onderzoek toonde namelijk aan dat er een duidelijk verband is tussen je hormoonhuishouding en je overgewicht en dat er 1 sleutel is die bepaalt of je vandaag vet gaat verbranden (of vet zult opslaan).

De 3 redenen waarom je naar suiker hunkert

Dit sleutel vormt de basis voor haar boek ’20 dagen suikervrij’ waarin ze het verband legt tussen het drukke leven dat veel vrouwen boven de 40 leiden, de bloedsuikerspiegel, insuline en glucagon (dat nodig is voor de vetverbranding). Ze legt exact uit hoe dit precies werkt. En vervolgens leert ze je wat de drie oorzaken zijn die de behoefte aan suiker in stand houden:

 

Oorzaak 1: suiker zit in bijna alle bewerkte producten

Suiker is goedkoop en smaakt goed, maar is ronduit slecht voor onze gezondheid. Daarom heeft de voedingsmiddelenindustrie heel veel verschillende namen voor suiker bedacht. Denk aan glucose, lactose, dextrose enzovoort.

Veel suikers zijn dan ook verborgen. En doordat ze een andere naam hebben herken je ze niet meteen op het etiket. In vrijwel alle bewerkte voedingsproducten vind je verborgen suikers. Ook daar waar de naam het niet meteen doet vermoeden zoals in bijvoorbeeld ontbijtgranen, vleeswaren, light producten, salade dressings, vruchtensappen, ‘gezonde’ energierepen, brood en soepen.

 

Oorzaak 2: snelle koolhydraten worden omgezet in suiker

Voedingsmiddelen met zogenoemde ‘snelle koolhydraten’ worden in korte tijd omgezet naar glucose wat ook een suiker is. Dat geldt vooral voor producten met een hoge glycemische index. Dat zijn bijvoorbeeld producten zoals: brood (wit, bruin en volkoren!), aardappels, (witte) wijn, pasta, rijst, chocola, pizza. Na het eten hiervan voel je je even heel goed maar vrij snel daarna stort je in en/of krijg je weer behoefte aan meer suiker.  Als je veel producten met snelle koolhydraten eet dan krijgt je lichaam eigenlijk een constante stroom aan suiker binnen en dat leidt onherroepelijk tot de ‘mood swings’ als gevolg daarvan.

 

Oorzaak 3: suiker werkt verslavend

De behoefte aan suiker (de verslaving) neemt pas af als je minder suiker gaat eten. Maar ja, dat is precies het probleem nietwaar? Want dan moet je weten hoe je dat kunt doen en dat vraagt kennis, inzicht en volharding (om het daarna ook echt te laten).

Wat haar methode als oplossing hiervoor brengt is dat ze heerlijke recepten biedt die dus zoet zijn maar niet vol suiker zitten. Daarmee kun je dus wel voorzien in de behoefte aan zoet, maar werk je niet langer mee aan de suikerverslaving. Dit verwoordt ze zelf aansprekend als volgt: “Stel je eens voor hoe het is om te genieten van eten zonder een hunkering naar suikers of snelle koolhydraten en dat je week na week een aantal kilo’s verliest.” Dat wil toch iedereen?!?!

Haar methode is dan ook geen (kansloos) boek met het zoveelste dieetplan gericht op minder calorieën of ellendige drankjes waardoor je steeds een hongergevoel hebt en ook niet echt je gezondheid aan het verbeteren bent. Het probeert je door middel van kennis en inzicht een prettig en makkelijk alternatief aan te bieden dat simpelweg veel gezonder is en ervoor zorgt dat je afvalt! Meer energie, minder kilo’s, minder schuldgevoel, meer geluk!

Het gevolg hiervan is dat je een stabiele bloedsuikerspiegel krijgt en een gezondere hormoonhuishouding waardoor je kilo’s vet gaat verliezen zonder een hongergevoel.

suikervrij worden in 20 dagen

Wat heb je te verliezen? Wil je het echt? Gewoon beginnen dan!

Ik ben inmiddels al een tijd suikervrij. Dat wil zeggen dat ik echt niet meer hunker naar suiker en mijn suikerverslaving dus gestopt is. Ik neem nog wel eens iets lekkers, maar dat is dan op dat moment een heel bewuste keuze waarvan ik ook direct besluit dat dat een eenmalige lekkernij is.

Vrij zijn van de suikerverslaving zorgde er daarnaast voor dat ik veel beter slaap, fitter wakker word., meer energie en zin heb in alles wat ik te doen heb. Vanzelfsprekend ben ik serieus afgevallen en mijn mood swings zijn drastisch afgenomen.

En doordat ik mijn gewoonten rondom eten structureel ben gaan veranderen is het helemaal niet meer moeilijk om dit vol te houden. Het is immers geen dieet maar een nieuwe levensstijl waar ik 100% achter sta! Het heeft mijn gevoel van eigenwaarde een boost gegeven omdat ik mijn (ongezonde) gedrag dus echt kon veranderen. 

Ook interesse om hiermee te starten? Ga dan gewoon beginnen, dat betekent het volgende:

 • Je krijgt een stap voor stap uitleg hoe je jouw bloedsuikerspiegel stabiel krijgt waardoor je kilo’s vet gaat verliezen, zelfs na 20 dagen
 • Krijg direct toegang tot meer dan 50 recepten die gemiddeld in 25 minuten klaar te maken zijn
 • Doorbreek de hunkering naar suikers en slechte koolhydraten, waardoor je minder gaat snaaien
 • Herken voortaan verborgen suikers doordat je de kennis hebt om etiketten te lezen en laat je nooit meer misleiden door de voedingsindustrie
 • Je hebt geen vreemde poeders of dure supplementen nodig bij dit programma en gebruikt alleen 100% natuurlijke ingrediënten
 • Je heb elke dag een verzadigd gevoel zodat je het programma makkelijk kunt voltooien en ook daarna kunt volhouden
 • Het is 100%gluten- en zuivelvrij, waardoor het ook geschikt is als je een bepaalde voedselintolerantie hebt
 • Zeer geschikt voor het hele gezin, dus je hoeft niet twee keer te koken waardoor je tijd bespaart
 • Na betaling krijg je direct toegang tot de digitale boeken. Er wordt niets per post opgestuurd en je kunt direct beginnen!

Dus, aarzel niet langer, druk op die knop en ga het gewoon doen!!

Ik wens je een geweldig suikervrij leven!

Hopelijk zet mijn ervaring jou er ook toe aan om naar een suikervrij leven te bewegen. Ik weet zeker dat je het te gek gaat vinden als je eenmaal die eerste stappen hebt gezet en de keuze hebt gemaakt voor meer energie, minder gewicht en meer geluk!

Je kunt het!

Sara