Selecteer een pagina

Nooit meer zorgen of stress, hoe fijn zou dat zijn?

 

Nooit meer zorgen of stress. Dat klinkt als een ideaal leven. Maar kan het ook echt? Ja en nee. Ons brein is nou eenmaal opgebouwd om af en toe stress te creëren, dat houdt ons immers scherp. Maar doorlopend met zorgen of stress rondlopen, dat is niet de bedoeling. En het goeie nieuws is: dat hoeft dus ook niet.

 

Veel stress creëren we zelf

Ja, dat vindt niet iedereen leuk om te horen. Maar het is wel zo. We zitten vol met ‘moetjes’. We moeten naar de schoonfamilie, de kinderen uit school halen, de deadline halen, naar het feestje ’s avonds, nog even naar de voetbal en hockey, drankje doen met andere ouders, daarna een kind ophalen op het schoolfeestje, dan nog snel achter de laptop voor die presentatie maandag, enzovoort.

En ja, dit creëren we dus grotendeels zelf. Natuurlijk komen er verplichtingen kijken bij familie, werk, relatie en kinderen. Maar we kunnen er anders mee omgaan dan als opgejaagd wild. Echt waar.

 

Hoe ik het heb geleerd

Ik was dus ook iemand die leefde zoals hiervoor beschreven. Want dat doet toch iedereen zo? Dus is het blijkbaar ‘normaal’. Maar ik werd er doodongelukkig van en had het gevoel nooit meer tijd voor mezelf te hebben en geen uur op de dag echt rust te hebben. En ik werd daar steeds ongelukkiger van. Aanvankelijk vooral qua gevoel (niet zo’n goed humeur), later kwamen daar ook fysieke klachten bij. Totdat het echt niet meer ging.

Ik kwam dus thuis te zitten. Niet fijn. Maar blijkbaar nodig. En dat heeft dus zo’n 9 maanden geduurd. Aanvankelijk wilde ik er simpel niet aan toe geven (dan duurt het uiteindelijk alleen maar langer). En na veel therapie, lezen, rust, meditatie, alternatieve circuit, natuur en nog veel meer ging het licht weer aan. Maar dit was echt een hele zware tijd die ik niemand gun.

 

Dat moet toch ook anders kunnen?

Dat is de hoofdreden waarom ik van het onderwerp stress mijn nieuwe leven ben gaan maken. Ik weet dat er enorm veel mensen rondlopen met stress en die zoeken zich allemaal een slag in de rondte naar oplossingen. Op deze site en via mijn social media ga ik de oplossingen die voor mij hebben gewerkt delen.

De e-cursus nooit meer zorgen of stress

Een van de dingen die ik in dit proces op zoek naar een leven zonder zorgen of stress tegenkwam was de e-cursus ‘nooit meer zorgen of stress’. Die klonk al meteen helemaal goed. Dat wil ik ook!

Nooit meer zorgen of stress online cursus

Maar ja, een cursus, dat gaat toch niet mijn probleem oplossen? Toch echt wel. Althans, het was een waanzinnig behulpzame methode die me echt inzicht gaf en op weg hielp naar een leven met veel minder zorgen en stress. Een investering van iets meer dan 50 euro die zich inmiddels al meer dan duizend keer heeft terugverdiend!

Benieuwd of het ook wat voor jou is? Kijk dan eens hier.

 

Wat zijn jouw lessen en ervaringen?

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw lessen en ervaringen. Of je problemen en zorgen. Laat het me weten en dan kan ik gericht kijken hoe ik iets voor jou kan betekenen.

Liefs,

Sara