Selecteer een pagina

Boeken over geluk

Geluk heeft veel ingrediënten en is best een ingewikkeld onderwerp. Om er meer over te ontdekken is lezen natuurlijk een fijne manier als die tenminste bij je past. Dus heb ik eens gekeken naar boeken over geluk die je daarbij kunnen helpen. Boeken over geluk lezen helpt je natuurlijk om meer inzicht te krijgen in wat geluk precies is (en niet is) en hoe dat voor jou kan werken.

Dus, hier gaan we dan, mijn favoriete boeken over geluk:

The World book of Happiness

Een prachtig boek met inzichten en wijsheden over geluk met een wetenschappelijke basis. 100 internationale topexperts in de positieve psychologie delen hun kennis over geluk en levenskwaliteit op een manier die begrijpelijk is voor iedereen. Dit boek bevat geen filosofische of spirituele beschouwingen, maar inzichten die gebaseerd zijn op wereldwijd wetenschappelijk onderzoek.

Het gaat niet over ‘dromen’ of ‘geloven’, maar over ‘weten’ en ‘toepassen’. Er wordt veel kennis gedeeld over de rol van tijd, geld, gezondheid, succes, welzijn, toekomst en warmte. Over jeugd, genetica, toeval en vrije wil. Over humor, pijn en verdriet. Over kiezen, familie, relaties en vrienden. Kortom, een aanrader voor iedereen die zich serieus wil verdiepen in het fenomeen geluk.

De kunst van geluk

Dit boek gooit het over een hele andere boeg. De Dalai Lama laat ons in deze wereldwijde bestseller de zin van het leven ontdekken. De spirituele leider leert ons aan de hand van concrete voorbeelden hoe je dit kan bereiken.

Word een gelukkiger mens door kleine aanpassingen in je manier van omgaan met anderen. En leer om te gaan met tegenslagen en zo innerlijke rust te vinden.

De kunst van het geluk is een inspirerend boek vol wijsheden en praktische tips die ook voor jou relevanter zijn dan ooit. Goed leesbaar, een inspirerend boek dat je aan het denken zet!

De valstrik van geluk

De valstrik van het geluk is een praktisch zelfhulpboek dat breed geaccepteerde ideeën over geluk in een ander daglicht stelt.

We verlangen en streven allemaal naar gelukkig zijn. Maar zou het kunnen zijn dat bijna alles wat je dacht over het vinden van geluk niet klopt? En dat je zelfs op het verkeerde been wordt gezet door de manier waarop we over geluk denken?

We worden in ons leven gevormd door de vele onbruikbare en onjuiste overtuigingen die we er op na houden over geluk. Ideeën die in brede kring worden geaccepteerd omdat ‘iedereen weet dat ze waar zijn.’ Deze overtuigingen lijken heel aannemelijk maar zijn dat toch niet!

De valstrik van het geluk is een zelfhulpboek die de vaardigheden en de kennis aanreiken om de ‘val van het geluk’ te leren herkennen. En, belangrijker nog, hoe eruit te ontsnappen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoeken en de psychotherapeutische methode ACT (acceptatie en commitment therapie). Deze methode helpt een rijk en zinvol leven te leiden waarin je leert effectief om te gaan met tegenslagen die onvermijdelijk op je pad komen. ACT doet dit aan de hand van zes krachtige principes die je in staat stellen om een vaardigheid te ontwikkelen die je leven zal verrijken!

Leven in geluk

Terug naar wijze inzichten uit de oude Godinnen culturen rond de Middellandse zee waar meisjes werden opgeleid tot priesteressen. De essentie van hun leven was om het leven zelf te eren en het goddelijke in elk moment en iedereen te herkennen. Deze aardse en tegelijkertijd spirituele weg heeft ook in onze tijd vrouwen veel te bieden (ook erg interessant om als man te lezen!).

Klara Adalena beschrijft in Leven in geluk hoe je bij de priesteres in jezelf kunt komen, om te leven in het nu, in harmonie met de Goddelijke Bron, met vrouwen, mannen, dieren en de natuur om je heen. Het boek gaat over het grote geluk dat je vindt wanneer je het leven leeft waarvan je altijd al droomde; het leven waarin je elke dag het leven zelf eert.

 

Geluk is een keuze

Dit boek is voor jou  bestemd als je de regie over je leven (weer) in eigen hand wilt nemen en uit de rol van slachtoffer wilt stappen. Het geeft uitleg over de werking van het universum aan spirituele zoekers en het biedt praktische handvatten voor mensen die hun zelfhelend vermogen willen gebruiken. Mariska laat zien dat geluk voor iedereen bereikbaar is. Geluk is een keuze is een boek voor iedereen die zich van zichzelf bewust is of wil worden. Bewust van zijn zelfhelend vermogen, van eigen blokkades en van het feit dat je gedachten, gevoelens en gedrag kunt veranderen.

In dit boek wordt haar ‘VITAL-methode’ beschreven. Hiermee kun je lichamelijke en geestelijke blokkades snel opsporen en oplossen. Voorwaarde voor het loslaten van een blokkade is dat je deze erkent en beseft waarom je er aan vasthoudt. Bij elke stap heb je de keuze uit diverse technieken. Deze zijn vaak verrassend simpel. Dit boek kan je helpen onverwerkte pijn achter je te laten en daardoor je kijk op het leven te veranderen. Verder krijg je waardevolle adviezen om meer te genieten, je energieniveau te verhogen maar ook om hartenwensen te creëren en diepgewortelde trauma’s te helen.

 

Tot zover het boekenlijstje voor nu. Ik ben benieuwd welke andere boekentips jij hebt voor ons. Laat je ze achter als reactie?

Veel leesplezier, inspiratie, inzicht en geluk toegewenst!

Liefs,

Sara