Selecteer een pagina

Het ketogeen dieet

Ik moet bekennen dat ik nogal sceptisch was. Weer een dieet. Nu met veel vet en weinig koolhydraten. Atkins-style. Maar het ketogeen dieet heeft me verrast. Niet zozeer omdat je er werkelijk mee afvalt, maar vooral ook omdat de bewijslast waaruit blijkt dat het feitelijk veel gezonder is dan wat we gewend zijn te eten overtuigend is.

 

De basis van het ketogeen dieet: minder koolhydraten meer (gezonde) vetten

Het ketogeen dieet is voortgekomen uit de bestudering van de menselijke volkeren door duizenden jaren heen. Dus lang voordat de landbouw zoals we die nu kennen er was. Wat aten de mensen toen? Vlees, vis, groenten, noten en zaden. Geen tarwe, granen, pasta’s en rijstproducten en al helemaal geen verpakt voedsel zoals we dat in de supermarkten vooral zien langskomen. En wat bleek: de volkeren van toen kennen de ziektes van nu niet waar het gaat om kanker, hart- en vaatziekten en diabetes wat volgens de moderne inzichten vooral voedingsziekten zijn.

 

Ketogeen helpt het lichaam, suikers niet

Ketogeen dieet voorkomt dat er (veel) suikers in het lichaam komen en zien suikers als de grootste bron van welvaartziekten zoals overgewicht, hart- en vaatziekten en nog talloze andere. Op zich lijkt het logisch dat suiker niet goed voor ons is, maar het hardnekkige misverstand dat hier om zeep wordt geholpen is dat we koolhydraten nodig hebben voor onze energie. Het ketogeen dieet leert ons dat het juiste dieet er juist voor zorgt dat onze energie uit de vetten (van zowel de voeding als uit het lichaam) worden aangewend met als gevolg een een verbeterde gezondheid, meer energie en minder vet in het lichaam.

 

Hoe dan te beginnen met het ketogeen dieet?

Als jij ook wel eens zou willen ervaren wat het effect van een ketogeen dieet met jou doet, dan kan ik je de Keto Revolutie van Mitchel van Duren van harte aanraden. Ik volg Mitchel al langere tijd, heb veel van hem geleerd en komt absoluut geloofwaardig over. Hij promoot en ontwikkelt alleen producten waar hij 100% achter staat zoals hij dat al jaren doet met de Paleo revolutie. Weliswaar is Mitchel geen voedingsdeskundige noch een dokter, maar in dit geval zou ik dat eerder als een pre bestempelen gezien het feit dat de westerse medische wetenschap al nauwelijks kennis lijkt te hebben van het effect tussen eten en ziekten en liever pillen voorschrijft dan de kern van de problematiek wil aanpakken.

 

Start vandaag nog als je verlangt naar meer fitheid en energie!

Wil jij je er in verdiepen en vandaag nog starten met het verbeteren van je gezondheid, verhogen van je energie niveaus en je fitter en blijer voelen? Verspil dan geen tijd en investeer in jezelf door de methode van Mitchel aan te schaffen. Het geeft je de achtergronden, bespaart je heeeeeeeel veel tijd met alles zelf uit te zoeken en begeleidt je stap-voor-stap met een aanpak die hopelijk ook voor jou werkt! 

Ik wens je veel inspiratie en gezondheid toe!

Liefs,

Sara